Kérdése van? Több darabot szeretne? Hívjon minket!       

+36-20/334-6464

Süngomba Lion’s Mane 500mg. 60 kapszula Haya Labs

A Lion's mane, más néven hou tou gu, yamabushitake, süngomba vagy oroszlánsörény gomba nagy, fehér, bozontos gomba, amely növekedése során az oroszlán sörényére emlékeztet.
Szállitási idő
1 munkanap
Típus
kapszula
Hatóanyag tartalom
500 mg
Válasszon mennyiséget!
60 db
Mentesség
állatkísérlet mentes
Kérdése van? Kattintson a képre!

4 500 Ft
Egységár: 75 Ft/db
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 90 Ft
Részletek

 


 


Az oroszlánsörény gombának és kivonatainak az alábbi egészségügyi előnyei lehetnek:

1.    Védhet a demencia ellen

Az idegek növekedési képessége és az új kapcsolatok kialakítása jellemzően csökken az életkorral, ami megmagyarázhatja, hogy miért romlik a mentális működés sok idősebb felnőttnél.

Tanulmányok kimutatták, hogy a Lion's mane két speciális vegyületet tartalmaz, amelyek stimulálhatják az agysejtek növekedését: hericenonokat és erinacinokat.

Ezenkívül állatkísérletek kimutatták, hogy a Lion's mane védelmet nyújthat az Alzheimer-kór ellen, amely progresszív memóriavesztést okoz. Kimutatták, hogy a Lion's mane és kivonatai csökkentik az egerek memóriavesztésének tüneteit, valamint megakadályozzák az agyban az Alzheimer-kór során felhalmozódó amiloid-béta-plakkok okozta idegrendszeri károsodást (1).

Az enyhe kognitív károsodásban szenvedő idősebb felnőtteken végzett tanulmány megállapította, hogy napi 3 gramm porított oroszlánsörény gomba fogyasztása négy hónapig jelentősen javította a mentális működést, de ezek az előnyök eltűntek, amikor a táplálékkiegészítés leállt (2).


2. Segít enyhíteni a depresszió és a szorongás enyhe tüneteit

A fejlett országokban élő emberek legfeljebb egyharmada tapasztalja a szorongás és a depresszió tüneteit. Bár sok oka van a szorongásnak és a depressziónak, a krónikus gyulladás fő tényező lehet.

Egy új állatkutatás kimutatta, hogy az oroszlánsörény gomba kivonat gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amely csökkentheti a szorongás és depresszió tüneteit egerekben (3).

Más állatkísérletek azt találták, hogy segíthet az agysejtek regenerálásában és javíthatja a hippocampus működését is, amely az agy azon régiója, amely felelős az emlékek és az érzelmi válaszok feldolgozásáért (4).

A kutatók úgy vélik, hogy a hippokampusz jobb működése megmagyarázhatja az egerek szorongásos és depressziós viselkedésének csökkenését ezeknek a kivonatoknak köszönhetően.

Egy kicsi, menopauzás nőkön végzett tanulmány megállapította, hogy az oroszlánsörény gombát tartalmazó sütemények napi egy hónapos fogyasztása segít csökkenteni irritációs és szorongásos érzéseket.


3. Gyors helyreállítás az idegrendszeri sérülésekből

Az idegrendszer az agyból, a gerincvelőből és más idegekből áll. Ezek az összetevők együttesen küldik és továbbítják a jeleket, amelyek szinte minden testi funkciót irányítanak. Az agy vagy a gerincvelő sérülései pusztítóak lehetnek. Gyakran bénulást vagy mentális funkciók elvesztését okozzák, és hosszú ideig tarthat a gyógyulás.

A kutatások azt találták, hogy a Lion's mane kivonat segíthet felgyorsítani az ilyen típusú sérülésekből való felépülést azáltal, hogy serkenti az idegsejtek növekedését és helyreállítását (5).

Kimutatták, hogy az oroszlánsörény gomba kivonat 23–41%-kal csökkenti a gyógyulási időt, ha idegrendszeri sérülésekkel rendelkező patkányoknak adják (6).

A Lion's mane segíthet a stroke utáni agykárosodás súlyosságának csökkentésében is. Egy tanulmányban az agyvérzés után közvetlenül patkányoknak adott kivonat nagy adagja csökkentette a gyulladást és 44%-kal csökkentette az agyvérzéssel összefüggő agykárosodást (7).


4. Véd a fekélyek ellen az emésztőrendszerben

A fekélyek bárhol kialakulhatnak az emésztőrendszerben, beleértve a gyomrot, a vékonybelet és a vastagbelet. A gyomorfekélyeket gyakran két fő tényező okozza: a H. pylori nevű baktérium túlszaporodása és a gyomor nyálkahártyájának károsodása, amelyet gyakran a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) hosszú távú használata okozza.

A Lion's mane kivonat védelmet nyújthat a gyomorfekély kialakulása ellen, mivel gátolja a H. pylori növekedését és megvédi a gyomornyálkahártyát a károsodástól.

Ezenkívül egy állatkísérlet kimutatta, hogy a Lion's mane kivonat hatékonyabb az alkohol okozta gyomorfekély megelőzésében, mint a hagyományos savcsökkentő gyógyszerek-és nem okoz semmilyen negatív mellékhatást (8).

Az oroszlánsörény kivonat csökkentheti a gyulladást és megelőzheti a szövetek károsodását a belek más területein is. Segíthetnek a gyulladásos bélbetegségek, például a fekélyes vastagbélgyulladás és a Crohn-betegség kezelésében (9).


Egy fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő embereken végzett vizsgálat megállapította, hogy 14% Lion's mane kivonatot tartalmazó gomba-kiegészítő szedése jelentősen csökkentette a tüneteket és javította az életminőséget három hét után. Amikor azonban ugyanazt a vizsgálatot megismételték Crohn-betegségben szenvedő betegeknél, az előnyök nem voltak jobbak, mint a placebo. Fontos megjegyezni, hogy az ezekben a vizsgálatokban használt gyógynövény-kiegészítő többféle gombát tartalmazott, ezért nehéz következtetéseket levonni az oroszlánsörényé gomba hatásairól.


5. Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

A szívbetegségek fő kockázati tényezői közé tartozik az elhízás, a magas trigliceridszint, a nagy mennyiségű oxidált koleszterin és a fokozott vérrögképződés. A kutatások azt mutatják, hogy a Lion's mane kivonat befolyásolhatja ezen tényezők egy részét, és csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

Patkányokon és egereken végzett vizsgálatok azt találták, hogy az oroszlán sörénygomba kivonata javítja a zsíranyagcserét és csökkenti a triglicerid szintet.

Egy zsírszegény étrenddel táplált patkányokon végzett vizsgálatban napi adag oroszlánsörény kivonatot adagoltak, és ennek eredményeként 27%-kal alacsonyabb trigliceridszintet és 42%-kal kisebb súlygyarapodást figyeltek meg 28 nap után (10). Mivel az elhízást és a magas trigliceridszintet egyaránt a szívbetegségek kockázati tényezőinek tekintik, ez az egyik módja annak, hogy a Lion's mane hozzájáruljon a szív egészségéhez.

A kémcsöves vizsgálatok azt is kimutatták, hogy az oroszlán sörénykivonat segíthet megakadályozni a koleszterin oxidációját a véráramban. Az oxidált koleszterin molekulák hajlamosak az artériák falára tapadni, ami megkeményedést okoz, és növeli a szívroham és a stroke kockázatát. Ezért az oxidáció csökkentése jótékony hatással van a szív egészségére.

Sőt, az oroszlánsörény gomba tartalmaz egy hericenone B nevű vegyületet, amely csökkentheti a véralvadási sebességet és csökkentheti a szívroham vagy a stroke kockázatát.


6. Segít kezelni a cukorbetegség tüneteit

A cukorbetegség olyan betegség, amely akkor fordul elő, amikor a szervezet elveszíti a vércukorszint szabályozásának képességét. Ennek eredményeként a szintek folyamatosan emelkednek. A krónikusan magas vércukorszint végül olyan szövődményeket okoz, mint a vesebetegség, a kéz és a láb idegkárosodása és a látásvesztés.

A Lion's mane hasznos lehet a cukorbetegség kezelésében, mivel javítja a vércukorszint szabályozását és csökkenti ezen mellékhatások egy részét.

Számos állatkísérlet kimutatta, hogy jelentősen alacsonyabb vércukorszintet okozhat mind a normál, mind a cukorbeteg egerekben, még napi 2,7 mg -os dózisok esetén is (11).

Az oroszlánsörény gomba csökkenti a vércukorszintet azáltal, hogy gátolja az alfa-glükozidáz enzim aktivitását, amely lebontja a szénhidrátokat a vékonybélben. Ha ez az enzim blokkolva van, a szervezet nem képes olyan hatékonyan megemészteni és felszívni a szénhidrátokat, ami alacsonyabb vércukorszintet eredményez.

A vércukorszint csökkentése mellett a Lion's mane kivonat csökkentheti a diabéteszes idegek fájdalmát a kezekben és a lábakban. Diabéteszes idegkárosodásban szenvedő egerekben a hathetes napi kivonat jelentősen csökkentette a fájdalmat, csökkentette a vércukorszintet és még növelte az antioxidáns szintet is (12).


7. Segíthet a rák elleni küzdelemben

A rákos megbetegedés akkor fordul elő, amikor a DNS megsérül, és a sejtek kontroll nélkül osztódnak és replikálódnak. Egyes kutatások azt mutatták, hogy a Lion's mane rákellenes képességekkel rendelkezik, köszönhetően számos egyedi vegyületének (13).

Ha az oroszlánsörény kivonatot kémcsőben emberi rákos sejtekkel keverik össze, akkor a rákos sejtek gyorsabban pusztulnak el. Ezt többféle rákos sejt esetében is bizonyították, beleértve a máj-, vastagbél-, gyomor- és vérrákos sejteket (14).

A rákos sejtek elpusztítása mellett kimutatták, hogy az oroszlánsörény kivonat is lassítja a rák terjedését. Egy vastagbélrákban szenvedő egereken végzett vizsgálat megállapította, hogy az oroszlán sörénykivonat bevétele 69% -kal csökkentette a rák tüdőben való terjedését (15).

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a  Lion's mane kivonat hatékonyabb volt a hagyományos rákgyógyszereknél a daganatok növekedésének lelassításában egerekben, ráadásul kevesebb mellékhatása is volt (16).

Az oroszlán sörénygomba rákellenes hatásait azonban soha nem tesztelték embereken, ezért további kutatásokra van szükség.


8. Csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt

A krónikus gyulladás és az oxidatív stressz számos modern betegség, köztük a szívbetegségek, a rák és az autoimmun betegségek gyökerei.

A kutatások azt mutatják, hogy az oroszlánsörény gomba erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek csökkenteni ezen betegségek hatását (17).

Egy tanulmány, amely 14 különböző gombafaj antioxidáns képességeit vizsgálta, megállapította, hogy a Lion's mane a negyedik legmagasabb antioxidáns aktivitással rendelkezik, és azt javasolta, hogy jó étrendi antioxidánsforrásnak tekintsék (18).

Számos állatkísérlet kimutatta, hogy a Lion's mane kivonat csökkenti a gyulladás és az oxidatív stressz markereit rágcsálókban, és különösen hasznos lehet a gyulladásos bélbetegségek, a májkárosodás és a stroke kezelésében (19).

Segíthet csökkenteni az elhízással járó egészségügyi kockázatok egy részét, mivel kimutatták, hogy csökkentik a zsírszövet által felszabaduló gyulladás mennyiségét.


9. Erősíti az immunrendszert

Az erős immunrendszer megvédi a szervezetet a baktériumoktól, vírusoktól és más betegségeket okozó kórokozóktól. Másrészt a gyenge immunrendszer nagyobb kockázatot jelent a szervezet számára a fertőző betegségek kialakulására.

Állatkutatások azt mutatják, hogy a Lion's mane fokozhatja az immunitást azáltal, hogy fokozza a bél immunrendszer aktivitását, amely megvédi a szervezetet a kórokozóktól, amelyek a szájon vagy az orron keresztül jutnak a bélbe (20).

Ezek a hatások részben a bélbaktériumok jótékony változásainak köszönhetők, amelyek stimulálják az immunrendszert.

Adatok
Cikkszám
858047007533
Miért regisztráljon?
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!