Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/334-6464

ORGANIC LION'S MANE gomba kivonat 60 kapszula USA medical
ORGANIC LION'S MANE gomba kivonat 60 kapszula USA medical
6 490 Ft
ÚJ

ORGANIC LION'S MANE gomba kivonat 60 kapszula USA medical

Ellenőrzött minőségű, kiválóan hasznosuló, „12:1” arányú organikus „Lion’s mane” süngomba kivonat kapszula, több mint 30% poliszacharid tartalommal, acerola kivonattal kombinálva a még eredményesebb felszívódásért!

Szállitási idő
1 munkanap
6 490 Ft
Egységár: 108 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 130 Ft
Részletek

Csak a gomba legjava! Az USA medical ORGANIC LION’S MANE kapszulánk organikus süngomba kivonatot tartalmaz, mely több mint 30% poliszacharidra standardizált! Az extra felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki!

Ismerd meg jobban a “lion’s mane” süngombát!

A Lion’S Mane, vagy magyar ismert nevén süngomba (Hericium erinaceus) egy nagy, fehér gomba, amely oroszlánsörényre, vagy éppen egy sündisznóra emlékeztet (innen ered a név). A süngomba íze sokak szerint hasonlít a tenger gyümölcseihez, és nyersen, szárítva vagy főzve is fogyasztják. Általában úgy néz ki, mint egy fehér pom-pom és kulináris, valamint gyógyászati ​​felhasználású. E gombák iránti kereslet gyorsan növekszik, mivel számos alkalmazási területe van az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai iparban.

A süngombát széles körben használják táplálékforrásként és gyógynövényként számos ázsiai országban, pl. Koreában, Japánban, Indiában és Kínában. Az elmúlt 10 évben ez a gyógygomba jelentős figyelmet keltett a neurodegeneratív betegségekben rejlő potenciális terápiás képességei miatt.

Keleten a gombák iránti tisztelet sok évszázadra nyúlik vissza, a „szellemnövényeknek” nevezett gombákról azt hitték, hogy hosszú életet és spirituális hatást biztosítanak. A Journal of Restorative Medicine című folyóiratban megjelent kutatás szerint a kínai és japán orvosi rendszerekben a süngombát hagyományosan a bél táplálására, a lép megerősítésére és rákellenes szerként is használták. A hagyományos orvoslás szerint öt belső szervünk – a tüdő, a szív, a lép, a vese és a máj – számára tápláló, és elősegíti a jó emésztést, az erőt és az általános életerőt.

Manapság az süngomba megtalálható az élelmiszerboltokban, éttermekben, a speciális bio-boltokban és még a legnépszerűbb kávéfajtákban is felfedezhetjük összetevőként. Az süngombát porított formában hozzáadhatjuk a reggeli kávéhoz, vagy kivonatként kapszulákban.

A kutatások azt mutatják, hogy a süngomba számos egészségre jótékonyan ható összetevőt tartalmaz.

Például egy bizonyos típusú szénhidrátban, az oligoszacharidokban gazdag, amelyek számos kritikus biológiai funkcióval rendelkeznek, beleértve az antioxidáns hatásokat. Immunstimuláló funkciókat is mutatnak, amelyek mindegyike csökkenti az ilyen állapotok gyulladásos kicsapódását. A különféle gombafajták antioxidáns tulajdonságainak megértésére végzett kutatások azt találták, hogy a süngomba a negyedik legerősebb antioxidáns aktivitást mutatja.

Az életkor előrehaladtával az agy kapcsolatteremtő képessége csökken, valamint új agysejtek, úgynevezett neuronok képzésére való képessége, és ez idős emberek mentális működésének romlásához, demenciához vezet. Tanulmányok kimutatták, hogy a süngomba jó forrása a hericenonoknak és az erinacinoknak, annak a két vegyi anyagnak, amelyek felgyorsítják az agysejtek növekedését.

A süngomba emellett nagyon jó forrása a neurotróf vegyületeknek, a biomolekulák családjának (amelyek többsége fehérje alapú), amelyek elősegítik az új és érett neuronok növekedését, túlélését és számos élettani funkcióját. Ezek a neurotróf vegyületek pozitív hatással vannak az emberi idegsejtekre, amelyek segíthetnek számos neurodegeneratív állapot leküzdésében, mint például: Parkinson kór, Huntington-kór, Alzheimer-kór, Prion betegség,

A süngomba hatását vizsgálták még depresszió és szorongásos esetekben is, ahol  a csoport egyik fele placebót, a másik fél süngomba kivonatot kapott. Természetesen további kutatásokat kell végezni a süngomba szorongásra és depresszióra gyakorolt ​​hatásának meghatározására. Mivel nem sok tanulmányt végeztek a süngomba előnyeinek meghatározására, nem sok információ áll rendelkezésre az ajánlott adagolásról.

A lion’s mane gomba tápanyagtartalma

Mindenekelőtt a poliszacharidok, mint a béta-glükánok, és a különféle ásványi anyagok, mint a kálium, nátrium és mangán teszik kedveltté a süngombát a kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként.

A süngomba is nagyon tápláló, és vitaminokban , például tiaminban, riboflavinban és niacinban gazdag. Ezenkívül jó forrása az olyan alapvető ásványi anyagoknak, mint a mangán, a cink és a kálium.

Mik azok a poliszacharidok?

A poliszacharidok a gombák egyik legerősebb és legismertebb hatóanyagai, hosszú szénláncú szénhidrátok, amelyek különböző mono-szacharidokból állnak. A poliszacharidok nagy része a gombák sejtfalából származó kitin mátrixba ágyazódik be. Az extra finomra őrült gombapor forró vízben történő áztatása növeli a forró vízben oldódó, immunmoduláló poliszacharidok biohasznosulását.

Valójában a gombák poliszacharidjai olyan erős bioaktív anyagok, amely arra késztette az egészségügyi szakértőket, hogy a gombára, mint gyógyászati ​​előnyökkel is bíró táplálékra összpontosítsanak.

A poliszacharidok tudományos háttere:

A poliszacharidok a legelérhetőbb természetes biopolimerek, változatos fizikai és kémiai tulajdonságokkal, amelyek ígéretes jelöltté teszik őket számos orvosbiológiai területen. A poliszacharidok biokativitásának alapos vizsgálata és tisztázása kulcsfontosságú ahhoz, hogy nagyobb betekintést nyerjünk lehetséges hatásainak pontos mechanizmusaiba, és teljes mértékben feltárjuk jövőbeni alkalmazásukat. Az elmúlt évtizedek során a poliszacharidok nagy figyelmet keltettek, és a hagyományos terápia egyik leghatásosabb alternatívájának tekinthetők.

Számos tanulmányban vizsgálták már, hogy a poliszacharidok milyen hatással lehetnek az alábbi területekre: (Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7838237/ )

  • Emésztőrendszer/bélflóra
  • Az anyagcsere és a szív egészsége
  • Immunrendszer
  • Energia- és hangulat
  • Idegrendszer
  • Gyulladásos folyamatok, daganat

 

A “lion’s mane” süngomba lehetséges mellékhatásai

Mint minden étrend-kiegészítő esetében, a gombakivonatok használata előtt is fontos, hogy kikérjük orvosunk személyre szabott tanácsát, például gyógyszerek szedése esetén, vagy ha közelgő műtét vagy beavatkozás előtt állunk. Ha a kórtörténetben allergia, asztma vagy bármilyen más egészségügyi állapot szerepel, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy biztonságos-e az süngomba bármilyen formában fogyasztása – ételben vagy étrend-kiegészítőként.

Források:

Biomedical Research: “Reduction of depression and anxiety by 4 weeks Hericium erinaceus intake.”

Consumer Reports: “Lion’s Mane: The Mushroom of the Moment.”

Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine: “Evaluation of Selected Culinary-Medicinal Mushrooms for Antioxidant and ACE Inhibitory Activities.”

Fungal Biotec: “Hericium: A review of the cultivation, health-enhancing applications, economic importance, industrial, and pharmaceutical applications.”

Internal Medicine (Tokyo, Japan): “Hericium erinaceum (yamabushitake) extract-induced acute respiratory distress syndrome monitored by serum surfactant proteins.”

International Journal of Medicinal Mushrooms: “Neurotrophic properties of the Lion’s mane medicinal mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) from Malaysia,” “The Anti-Inflammatory Effects of Lion’s Mane Culinary-Medicinal Mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) in a Coculture System of 3T3-L1 Adipocytes and RAW264 Macrophages.”

Molecular Medicine Reports: “Composition and antioxidant activity of water-soluble oligosaccharides from Hericium erinaceus.”

Nature Reviews Neuroscience: “Neural plasticity in the ageing brain.”

Phytotherapy Research: “Improving effects of the mushroom Yamabushitake (Hericium erinaceus) on mild cognitive impairment: a double-blind placebo-controlled clinical trial.”

The Journal of Neuroscience: “Nerve growth factor rapidly induces prolonged acetylcholine release from cultured basal forebrain neurons: differentiation between neuromodulatory and neurotrophic influences.”

U.S. Food and Drug Administration: “Compliance Actions and Activities: Pure Nootropics, LLC.”

Összetevők: organikus “lion’s mane” süngomba (Hericium erinaceus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, növényi kapszulahéj (HPMC).

Hatóanyagtartalom 1 kapszulában:
Organikus süngomba kivonat (12:1), 30% poliszacharid   [350 mg]
Organikus acerola gyümölcs kivonat [20 mg]

OGYÉI Notifikációs szám:30290/2022

Kiszerelés: 60 db

Ízhatása: enyhén gomba íze lehet

Származási ország: EU

Adatok
Cikkszám
882058