Kérdése van? Több darabot szeretne? Hívjon minket!       

+36-20/334-6464

Lutein Pro szemvitamin - Mikrokapszulázott szabad lutein és 7 makula vitamin Natur Tanya
Lutein Pro szemvitamin - Mikrokapszulázott szabad lutein és 7 makula vitamin Natur Tanya
3 900 Ft

Lutein Pro szemvitamin - Mikrokapszulázott szabad lutein és 7 makula vitamin Natur Tanya

Szemvitamin, ami nem lutein-észtert, hanem természetes szabad luteint tartalmaz, mikrokapszulázva. A magas biohasznosulású lutein formát, további 7 féle vitamin egészíti ki, melyek szinergiában állnak, azaz fokozzák egymás élettani tulajdonságait, a makula (sárgafolt), vagyis az éleslátás helyén. Védik szemeink korai öregedését, ami a látás idő előtti romlását, makuladegenerációt vagy szürkehályogot idéz elő. A termék lutein tartalmát független németországi labor is ellenőrzi.

Szállitási idő
1 munkanap
Típus
tabletta
Válasszon mennyiséget!
54 db
Mentesség
vegán gluténmentes laktózmentes
Kérdése van? Kattintson a képre!

3 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 78 Ft
Részletek

7 ok amikor ajánlott a Lutein Pro szemvitamin

 1. Kék fénynek való kitettség (amit napsugárzás, LED-ek, és magas képernyő használati idők idéznek elő - okostelefon, számítógép, tv)
 2. Alacsony zöldségfogyasztás, egyoldalú táplálkozás, ami a makula tápanyaghiányával párosul
 3. Időskori távollátás (öregszeműség)
 4. Felnőttkori rövidlátás
 5. Makuladegeneráció (sárgafolt elfajulás)
 6. Homályos látás, szürkehályog
 7. Cukorbetegség, ami növeli a szemproblémák kockázatát
7 ok amikor ajánlott a Lutein Pro szemvitamin

Mi az a lutein? Mire jó a lutein?

A lutein egy sárgás, vöröses színű makula pigmentanyag. Az erőteljes antioxidáns karotinoid vegyület, szemünkben az éleslátás helyén, a sárgafoltban (makula) igen nagy mennyiségben megtalálható, zeaxantin és mezo-zeaxanthin kíséretében. Mindhárom makulapigment fokozza a szemek vizuális teljesítményét és védelmet nyújt a szemeinket érő oxidatív károsodások ellen.

MIVEL A LUTEIN KÉPES ZEAXANTINNÁ ALAKULNI A RETINÁBAN, ILLETVE PREKURZOLA A MEZO-ZEAXANTHINNAK, MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ LUTEIN, BIZTOSÍTJA A SZEMEK VÉDELMÉT.

Mi az a lutein? Mire jó a lutein?

Mi az a szabad lutein?

A luteinnek két formája van; szabad lutein és lutein-észter. A legtöbb szemvitamin észter luteint tartalmaz. Pedig az élelmiszerek 93%-ban a lutein szabad formában található.

Ráadásul a lutein-észtert testünknek át kell alakítani a vékonybélben szabad luteinná, és ez például a korral vagy emésztőrendszeri panaszok esetén nem, vagy csak csökevényesen történik meg.

A LUTEIN MÉG JOBBAN HASZNOSUL, HA SZABAD FORMÁBAN VESSZÜK MAGUNKHOZ, HISZEN A SZERVEZETNEK NEM KELL ÁTALAKÍTANIA ÉS BIOHASZNOSULÁSA NEM IGÉNYEL ENZIMEKET SEM. Forrás 1. 

Mi az a szabad lutein?

Mi az a mikrokapszulázott szabad lutein?

Mivel a lutein nagyon instabil hatóanyag (sok termékben már a tárolás során lebomlik), a lutein biológiai hozzáférhetősége kritikusan függ az alkalmazott gyártási technológiától.

A Lutein Pro szemvitaminban a lutein stabilitását mikrokapszulázással érték el. A tablettán látható narancssárga pöttyök a mikrokapszulázott lutein mikropelletek, melyek egyrészt stabilizálják a hatóanyagot, másrészt növelik a biológiai hozzáférhetőséget és ezzel jobban fokozza a szérum/plazma lutein szintet.

Mi az a mikrokapszulázott szabad lutein?

Szemeinket sem kerüli el az öregedés

Szemeinknek az öregedési folyamatok lassításához tápanyagokra van szüksége és edzésre, akárcsak izmainknak. Az öregedő szem problémái közé tartozik az éleslátás romlása, a makuladegeneráció (sárgafoltsorvadás) és a szürkehályog. A sárgafoltot tápláló lutein, az A, E, B2 és C-vitamin, a szerves cink, a szerves réz és a szerves szelén bizonyítottan csökkentik szemeink öregedését.

Időskori távollátás (öregszeműség)

A szemöregedés leggyakoribb tünete a távollátás, amit minden második ember már 40-45 éves kora körül megtapasztal. Ilyenkor nehéz a fókuszálás a közeli betűkre, legyen az újság, könyv, vagy egy termék címkéje.

Amikor az apróbb betűk összefolynak a fókuszálást kezeink segítségével segítjük azzal, hogy egyre távolabb tartjuk a szövegmezőt. A távoli képeket azonban továbbra is élesen látjuk. A kiváltó ok a szemlencse rugalmasságának csökkenése, mely már a gyermekkorban elkezdődik.

A SZEM TERMÉSZETES VÉDELMÉNEK TÁMOGATÁSÁT LEHETŐVÉ TESZI A LUTEIN ÉS VELE SZINERGIÁBAN ÁLLÓ MAKULA VITAMINOK. A CÉLZOTT ANTIOXIDÁNSOK OLVASÓSZEMÜVEG VAGY KONTAKTLENCSE MELLETT IS ENYHÍTIK A ROMLÁS MÉRTÉKÉT.

Felnőttkori rövidlátás (öreg szem)

A rövidlátás és a távollátás is a szem fénytörési hibái. A rövidlátók közelre látnak jól, de a távoli képek homályosak számukra, míg a távollátóknál ez pont fordítva van. A felnőttkorban kialakuló rövidlátásban nagy szerepet játszik a napfény hiánya és a mesterséges fényben, vagy rosszul megvilágított helységben töltött magas óraszám.

Azok is veszélyeztettetek, akik túl sokat és közel ülnek a számítógép előtt, mert ilyenkor a közelre történő fókuszálásban a sugárizmok begörcsölnek (akkomodációs görcs). A rövidlátás hátterében sokszor áll magas vérnyomás, cukorbetegség vagy szürkehályog.

Mindez a szemgolyó túlzott mértékű megnyúlását idézi elő és megnöveli a szem fénytörő képességét.

A SÁRGAFOLTOT TÁPLÁLÓ MAKULA VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK SEGÍTENEK LASSÍTANI A FOLYAMATOT RÖVIDLÁTÁS ESETÉN.

Szemeinket sem kerüli el az öregedés

Kék fény okozta szemöregedés és lutein

Szemeink öregedését felgyorsítja a kék fény is, ami napsugarakkal és digitális eszközeinkkel (számítógép, okostelefon, tv) jut a makulába (sárgafolt, ami felel az éleslátásért). Ilyenkor csökken a makula vitaminellátottsága és nő az oxidatív károsodás.

Az éleslátás helyén történő károsodások olyan szembetegségekkel párosulnak, mint a felnőttkori távollátás vagy rövidlátás, a homályos látás, a makuladegeneráció (az ideghártya sejtjeinek pusztulása) vagy a szürkehályog.

Tudtad? Az éleslátásért felelős sárgafolt nagy mennyiségű luteint tartalmaz. A LUTEIN KIFEJEZETTEN OLYAN SÁRGA FESTÉKANYAG, AMI ELNYELI A KÉK FÉNYT.

Kék fény okozta szemöregedés és lutein

Makuladegeneráció és a lutein

Az időskori makuladegeneráció a sárgafolt (macula lutea) betegsége, mely típusosan 50 éves életkor után jelentkezik és 75 éves korig az előfordulása megháromszorozódik.

A látómező közepén homályos rész jelenik meg, ami torzítja a látást. Idővel a központi látómező teljesen megszűnik. Két típusa van a gyakoribb száraz forma, ami sejtek elhalásával jár, a másik a nedves forma, ahol az éleslátás helyén az érhártyából kóros érnövekedés indul és az erek betörnek retinába.

A legfontosabb (befolyásolható!) rizikótényező a napsugarakkal érkező UV és kék fény, ami károsító szabad gyököket jelent a szem sejtjeinek, továbbá a dohányzás: újabb adatok szerint a látásromlás kockázatát a dohányzás akár négyszeresen is fokozhatja, a hatás dózisfüggő, leszokás esetén az fokozatosan csökken.

A LUTEIN ÉS A MAKULÁT TÁPLÁLÓ EGYÉB ANTIOXIDÁNS VITAMINOK SEGÍTHETNEK LASSÍTANI AZ IDŐSKORI MAKULADEGENERÁCIÓT ÉS PROGRESSZIÓJÁT.

Makuladegeneráció és a lutein

Szürkehályog (katarakta) és a lutein

A szemlencse fehérjéinek károsodása, homályos, átlátszatlan foltokat alkotnak és akadályozzák a fény retinára jutását. Emiatt a látás zavarossá, elmosódottá válik. A látásromlás mértéke a szürke hályog méretétől, sűrűségétől és a szemlencsén elfoglalt helyétől függ.

Jellemző tünetei a színérzékelés megváltozása, a látás fokozatos és fájdalommentes elhomályosodása, elmosódása és a napfényre, illetve az autóreflektorok éjszakai fényére való megnövekedett érzékenység.

Szürkehályog nagyobb számban fordul elő azoknál a személyeknél, akiknek alacsony a lutein, B2- és C-vitamin ellátottságuk. A hályog kialakulásában szerepe van a dohányzásnak és a nap által kibocsájtott kék fénynek és UV-nek. A cukorbetegség és a túlsúlyosság növeli a hályog kialakulásának valószínűségét, mert a magas vércukorszint hozzájárul a lencse fehérjéinek károsításához.

A LUTEIN, A B2- ÉS C-VITAMIN BIZONYÍTOTTAN CSÖKKENTI A SZÜRKEHÁLYOG PROGRESSZIÓJÁT. AZ MAKULA TOVÁBBI ANTIOXIDÁNSAI SEGÍTENEK A LENCSE ANYAGÁT KÁROSÍTÓ SZABAD GYÖKÖK - IGEN REAKTÍV VEGYÜLETEK - KÖZÖMBÖSÍTÉSÉBEN.

Mit tehetünk még szemeink egészségéért?

 • Ügyeljünk a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásra
 • Mellőzzük a dohányzást
 • Figyeljünk a testsúlyunkra
 • Mozogjunk rendszeresen
 • Csökkentsünk a kék fénynek való kitettséget
 • Végezzünk szemtornát
 • Ismerkedjünk meg a szemmasszázzsal

Szürkehályog (katarakta) és a lutein

 • VEGÁN TERMÉK, LAKTÓZMENTES, GLUTÉNMENTES
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
 • SZINERGISTA HATÓANYAGKOMPLEX
 • 12 MG MIKROKAPSZULÁZOTT SZABAD LUTEIN, AMI 24 MG LUTEIN-ÉSZTERNEK FELEL MEG
 • FÜGGETLEN, NÉMETORSZÁGI AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK
 • 54 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

NÉMETORSZÁGBAN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT SZABAD LUTEIN TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® LUTEIN PRO független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény. A termék szabad lutein tartalmának vizsgálati eredménye megerősíti, hogy a címkén feltüntetett aktív SZABAD LUTEIN hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.
Szabad lutein tartalom vizsgálati módszer: SOP M 932, HPLC/UV

Adagolási időtartama: Minimum 54 nap, maximum 108 nap, majd 4 hét szünet javasolt.

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), mikrokapszulázott szabad lutein készítmény***, L-aszkorbinsav készítmény, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak magnéziumsói), cink-glükonát, DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, L-szelenometionin készítmény, fényezőanyag (zsírsavak), réz-glükonát, retinil-acetát készítmény, színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)], riboflavin. ***Zeaxanthint is tartalmaz (0.6-1,4%)

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

Mikrokapszulázott lutein (szabad forma)

12 mg

A-vitamin

800 μg (2666,4 NE**)(100%*)

E-vitamin

10 mg (83,33%*)

C-vitamin

100 mg (125%*)

B2-vitamin (riboflavin)

3 mg (214,29%*)

Szerves cink (cink-glükonátból)

10 mg (100%*)

Szerves réz (réz-glükonátból)

1,2 mg (120%*)

Szerves szelén (L-szelenometioninból)

100 μg (181,82%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi egység

12 mg szabad lutein, ami 24 mg lutein-észternek felel meg

 • A termék 6 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Nettó tömeg: 38,88 g (54 db) 

OGYÉI ny.sz: 32262/2023

Adatok
Cikkszám
5999565082147
Miért regisztráljon?
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Benkő Zoltán
2024.02.09
Még nincs tapasztalatom. A csomagküldés gyors, pontos.
Előnyök: Majd kiderül.