- ADAGOLÁS:
- Naponta 2 alkalommal 1 kapszula étkezés előtt.
-
FOGYASZTÁS:
- Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
- Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
- Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.).
Kapszulánk kimagasló mennyiségben tartalmaz fahéjat (500 mg) szuperfinom por formájában.
A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
erősebb antioxidáns hatás,
elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
teljes hatóanyagspektrum.
Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
Mikor ajánljuk?
- A kasszia fahéjat nemcsak kellemes íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, továbbá hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. ⇒ Részletes tájékoztató a terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
- A kasszia fahéj rendszeres fogyasztása abban az esetben is előnyös lehet, ha valamilyen gyógynövénnyel is kiegészítené a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápiát.
Csökkentheti a vércukorszintet és fokozhatja a vércukorszintet csökkentő gyógyszerek és gyógynövények hatását!
- A kasszia fahéj számos klinikai vizsgálatban vércukorszint-csökkentő hatásúnak bizonyult (Crawford, Akilen, Khan, Lu, Mang).
6 éves kor alatt fogyasztása nem ajánlott! 6 és 12 éves kor között, valamint terhesség és szoptatás alatt naponta legfeljebb 1 kapszula fogyasztása javasolt!
- A kasszia fahéj a napi étrendi mennyiségben fogyasztva biztonságos élelmiszernek tekinthető az Európai Unió és az USA élelmiszer-biztonsági hatóságainak állásfoglalásai alapján. Ugyanakkor magas kumarintartalma miatt, a lehetséges kockázatok csökkentése érdekében terhesség és szoptatás alatt a fogyasztás mérséklését tartjuk indokoltnak.
- Klinikai kutatásban a kasszia fahéj napi 1 g-os mennyiségben biztonságosan volt használható 13-18 éves serdülőknél 3 hónapig. 6 és 12 éves kor között az alacsonyabb testsúly miatt a napi mennyiség felét ajánljuk fogyasztásra, figyelembe véve az EFSA napi kumarintartalomra vonatkozó korlátozását (Altschuler).
Fogyasztás időtartama
- Klinikai vizsgálatokban napi 1-2 gramm kasszia fahéjat 3 hónapig, napi 3-6 grammot 6 hétig, napi 3 g kasszia fahéjpornak megfelelő kivonatot pedig 4 hónapig biztonságosan használtak. A kasszia fahéj hosszú távú fogyasztása a megadott adagolás szerint biztonságosnak tekinthető (Crawford, Akilen, Khan, Vanschoonbeek, Mang).
A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a kasszia fahéj fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.
ÖSSZETEVŐK:
Kapszulánként 500 mg kasszia fahéjfa kéreg (Cinnamomi cassiae cortex) NaturMill® szuperfinom gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.