Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/334-6464

Folát 400µg (30 kapszula) – Swanson
Folát 400µg (30 kapszula) – Swanson
1 700 Ft

Folát 400µg (30 kapszula) – Swanson

Folát 400µg (30 kapszula) – Swanson
Folát 400µg (30 kapszula) – Swanson
A Folát a folsav természetben előforduló formája. Folátra minden olyan életműködésnél szükség van, amelyben sejtosztódás következik be. Ha valaki folsavat szed, akkor a folsav többlépcsős folyamatban alakul át aktív foláttá. Ám nem mindenkinek a szervezete képes a folsavat aktív foláttá alakítani.
1 700 Ft
Részletek
Természetes folsav
A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani.
Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie. Egyre többet hallani manapság arról, hogy a a folsav biokémiai úton és sokkal kisebb hatékonysággal hasznosul, mint a folát, ezért inkább ezt érdemes fogyasztani, ha valakinek hiány van ebből a vitaminból.


A folát:

A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.
Részt vesz a normál aminosav-szintézisben.
Hozzájárul a normál vérképződéshez.
Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
Szerepet játszik a sejtosztódásban.

Érdekesség: A folsav illetve a folát a latin „folium” szó alapján kapta, melynek jelentése: levél. Mivel ennek a B-vitaminnak az elsődleges forrásai a leveles zöldségek. fogyasszon rendszeresen leveles zöldségeket (például kelkáposztát, spenótot, sóskát, rucola salátát, vizitormát…stb.) , vagy szerezze be étrend-kiegészítőként.
Várandósság

A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás, és a megfelelő vitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
A B-vitaminokról:

Minden B-vitamin külön-külön egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, ám van egy közös tulajdonságuk: együttesen vesznek részt az energiatermelési folyamatokban, ezért együtt célszerű fogyasztani őket, mivel egymás hatását erősítve vesznek részt a szervezet működésében.
Adatok
Cikkszám
0067
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!