Tűzoltás az égő gyomornak!
Fermentált papaya koncentrátum
Sokaknak jelent égető problémát a gyomorsav túltengése vagy éppen a gyomorsav hiánya, a különböző gyomorpanaszok, a felfúvódások, a reflux és a belek gyulladásai. Amikor a papayát fermentálják olyan bioaktív vegyületek keletkeznek, melyek támogatják a gyomor-bélrendszer egyensúlyát és az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását.
7 ok, amikor ajánlott a fermentált papaya
Túl sok vagy túl kevés gyomorsav (kiegyensúlyozza a gyomorsav termelést)
Reflux (túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot)
Bélmikrobiom egyensúly (probiotikumok növekedéséhez és színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban)
Gyomorhurut, Gyomorégés, Gyomortáji felfúvódás, puffadás (kompenzálja az emésztőenzimek és emésztőnedvek termelődését)
Gyomorgyulladás, gyomorfekély, bélgyulladások, IBS, Crohn (a fermentáció egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket eredményez)
Helicobacter pylori (a fermentáció fertőtlenítő, gombaellenes és antibakteriális vegyületeket eredményez)
Utazási betegségek (segít gátolni a kórokozók bélnyálkahártyán való megtapadását, és alapanyagot szolgáltat a bélmikrobiom egyensúlyához, pl. papain enzimmel)
Fermentálással superfood
Fermentálással egy élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására, valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. Így készül fermentált papaya koncentrátum is.
A papaya fermentálása Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával történik
A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot, miközben új tápanyagok is keletkeznek.VIDEO
Új terápiás vegyületek a papaya fermentálással
A papaya erjesztésével új vegyületek is keletkeznek, melyek hozzájárulnak a gyomor, a bélrendszer, az immunrendszer és a sejtek egészségéhez, továbbá részt vesznek az anti-aging terápiákban.
Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav) és antioxidánsok forrása, gyulladáscsökkentő vegyületekkel és enzimekkel (aminosav felszabadító és emésztést elősegítő fehérjebontó papain, antibiotikus tulajdonságú lizozim és zsírbontó lipáz).
A folyamat végén a koncentrátumhoz immuntámogató antioxidáns nonit is adnak.
Fermentált papaya
Élősködőellenes ital
A papaya fermentum gazdag élősködőellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságú összetevőkben. Nyugtató és gyulladáscsökkentő az egész emésztőrendszerre, kordában tartja a patogén mikroorganizmusok mennyiségét, mint az E. Coli és a Candida gomba.
Táplálja a bél-gyomorrendszer hasznos baktériumait, szabályozza a gyomorsav mennyiségét, védi a gyomor és a bél nyálkahártya felszínét. Enyhíti a felfúvódásos és puffadásos panaszokat, továbbá lehetővé teszi a tökéletes emésztést, olyan szélsőséges emésztési panaszoknál, mint a székrekedés vagy a hasmenés.
A fermentált papaya egyéb élettani tulajdonságai
A fermentáció semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat, és a probiotikumok növekedéséhez, illetve színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban, melyek a szervezet immunfunkcióit is javítják.
A fermentált papaya immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságait a 80-as évek végén a híres francia immunológus, Luc Montaigner bizonyította.
Napjainkra a fermentált papaya az anti-aging medicina által az egyik leggyakrabban használt táplálékkiegészítővé vált az oxidatív stresszre gyakorolt potenciális sejtvédő tulajdonságának köszönhetően.
Túl sok vagy túl kevés gyomorsav és a reflux
A gyomorsav természetes kiválasztása elengedhetetlen a gyomorban lévő patogén baktériumok elpusztításához.
A gyomorsav alacsonyabb szintje és a protonpumpa-gátlók tartós alkalmazása a gyomor és a gyomor-bélrendszer más részeinek káros baktériumok általi benépesüléséhez vezethet.
A közhiedelemmel ellentétben a túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot. Ez azért van, mert a protonpumpa-gátlók valójában hozzájárulhatnak a diszbiózishoz, ami a gyomor motilitásának károsodásához vezethetnek, és végül pedig savas refluxot válthatnak ki.
Helicobaacter fertőzésre gyanakszol? Teszteld!
Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt , mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá.
Ha Helicobacter Pylori baktérium található a gyomor nyálkahártyán, az immunrendszered egy antitestet termel ellene. Ezek az antitestek felismerik a vérkeringésben lévő kórokozókat, és rájuk tapadnak. A Helicobacter Pylori gyorsteszt ezeket az antitesteket ismeri fel, és ezáltal tudja kimutatni a baktérium jelenlétét.
GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES
Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
Napi adag: 30 ml Adagok száma a termékben: 16
Átlagos tápérték
30 ml-ben (3 evőkanálban)
100 ml-ben
Energia
51 kJ/12 kcal
170 kJ/40 kcal (RI%*:2%)
Zsír
amelyből telített zsírsavak
0 g
0 g
0 g (RI%*:0%)
0 g (RI%*:0%)
Szénhidrát
amelyből cukrok
3 g
2,6 g
10 g (RI%*:3,84%)
8,7 g (RI%*:9,67%)
Fehérje
< 0,5 g
< 0,5 g (RI%*:0,2%)
Só
0,02 g
0,06 g (RI%*:1%)
Hatóanyagok a napi adagban
30 ml-ben (3 evőkanálban)
Fermentált papaya gyümölcslé
25,5 ml
Papaya gyümölcspép
2,4 ml
Noni gyümölcslé
0,3 ml
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Felhasználási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Minimumkúra-maximumkúra: Mindig a probléma foka és életmód a meghatározó. Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).Kiszerelés: 500 ml /16 napi adag
A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. A termék tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében opálos pet palackot használnak.
3 éves kortól napi fél adag ajánlott
A termék alkalmazható vérhígító mellett
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalmát beépítésre kerül a diétába, ez 4,4 grammot jelent
A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 29634/2022