Amennyiben több darabot szeretne rendelni, de nincsen raktáron kérjük jelezze, segítünk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/334-6464

Bio Céklapor 125g Organiqa
Bio Céklapor 125g Organiqa
1 690 Ft 
1 490 Ft
ÚJ

Bio Céklapor 125g Organiqa

Ez a gyönyörű, élénk színű zöldség az őszi-téli időszak egyik legfontosabb ásványi anyag- és vitaminforrása - prémium minőség, magyar termelőktől. Vérszegénység esetén kifejezetten ajánlott a rendszeres céklafogyasztás.
EAN
5999885147571
Szállitási idő
1 munkanap
12
1 690 Ft 
1 490 Ft
Egységár: 11 920 Ft/kg
Kezdete: 2023.09.08   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 12
Megtakarítás 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 65 Ft
Részletek
Bio Céklapor 125g
Ez a gyönyörű, élénk színű zöldség az őszi-téli időszak egyik legfontosabb ásványi anyag- és vitaminforrása - prémium minőség, magyar termelőktől.

A gyönyörű színű cékla a magyar konyha régóta használt eleme. Míg nagyszüleink inkább savanyított változatban fogyasztották, mára a cékla frissen préselt leve illetve por változata is nagyon kedvelt. A cékla nem véletlenül őrzi töretlenül népszerűségét: a benne található vitaminok és ásványi anyagok a téli napokon nagy segítséget jelentenek testünknek és lelkünknek is. Szinte elég ránézni erre a harsány színű gumóra és máris jobb kedvre derülünk.

Ez a termékünk a smoothie-k egyik legkedveltebb összetevője. Íze jól harmonizál gyümölcsökkel és zöldségekkel egyaránt. Régebben főleg savanyított formában, salátaként fogyasztották, és bár az ecetes céklasaláta még ma is komoly rajongótáborral rendelkezik, a préselt céklalével is egyre gyakrabban találkozhatunk a bioboltok polcain. A céklafogyasztás egy egészen új formája a céklapor, ami nem más, mint a cékla porrá őrölt változata. Így az is élvezheti a céklafogyasztás előnyeit, aki nem rajong a gyökérzöldség jellegzetes ízéért.

Mire jó? A céklapor hatása

A céklát mindenki ismeri: szinte nincs olyan étterem vagy salátabár, ahol ne találnánk meg a sötétlila színű gyökérzöldséget a választható saláták között. Nem meglepő, hogy a cékla – a magas kalcium-, magnézium-, antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt – hamar a szuperélelmiszerek kategóriájába került. Nem szereted a céklát? Semmi gond! A céklapor ugyanazokat a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmazza, mint maga a zöldség, ráadásul koncentrált formában.

Egy 2012-ben megjelent tanulmány szerint a rendszeres céklapor fogyasztás segíthet csökkenteni a magas vérnyomást. A vérnyomáscsökkentő hatás valószínűleg a cékla magas nitrát tartalmának köszönhető. Az elfogyasztott nitrátok nitrogén-oxiddá alakulnak, amely bizonyítottan tágítja az ereket, és ezáltal csökken a vérnyomás. A vérképző- és értágító hatás következtében javulhat az agy vérellátása is. A nitrátdús céklapor a sportolók számára is ideális választás lehet. Rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolhatja a fizikai teljesítményt, hiszen a benne lévő nitrátok javítják a mitokondriumok hatékonyságát, amelyek energiával látják el a sejtjeinket. Egy 2016-ban publikált tanulmány szerint a céklapor erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ennek bizonyítására még nem áll rendelkezésre elegendő klinikai adat, viszont a céklában található betalain nevű pigmentek bizonyítottan segíthetnek leküzdeni a szervezetben fellépő gyulladásokat. Pigment tartalma mellett a cékla rosttartalma is jelentős. A rendszeres céklapor fogyasztás támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, és segíthet megelőzni olyan táplálkozással összefüggő, krónikus betegségek kialakulását, mint például a 2-es típusú cukorbetegség vagy az irritábilis bél szindróma.

Jótékony hatások: magas rosttartalma segíti az anyagcserét, kiváló vérképző, nitrát tartalmának köszönhetően javulhat az agy vérellátása, folát tartalma védelmet nyújthat a magzatok fejlődési rendellenessége ellen, így kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása, segíti a vérkeringést. Nagyobb mennyiség fogyasztása esetén ne lepődjünk meg, hogy vizeletünk illetve székletünk is más színű lesz, ez teljesen ártalmatlan.

Így fogyaszd

gyümölcslében, turmixok alapanyagaként, saláták öntetébe keverve, krémlevesek színezéséhez, 1-2 teáskanállal naponta

Receptötlet:

Rózsaszín hummusz: Rózsaszín hummusz (organiqa.hu)

Narancsléhez vagy frissen facsart almaléhez keverve gyermekek is szívesen fogyasztják. Sütéshez, főzéshez gyakran használják: tortáknak, leveseknek is élénk bordó színt kölcsönöz. Sütéskor kakaóval keverve semlegesíthetjük a cékla kissé földes ízét.

Összetevők:

100% bio céklapor magyar termelőktől

Jelentősebb vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a céklában: A, B6, C- vitamin, folát, kalcium, vas

Cukor-, szója-, glutén- és laktózmentes összetevőkből készült
Nem tartalmaz adalékanyagot, aromát, egyéb mesterséges anyagot
Tiszta, egyszerű formulák komplex problémákra - magas hatóanyag tartalommal

Átlagos tápérték 100 g termékben:

energiatartalom: 1354 kJ/321 kcal
fehérje: 9,7 g
szénhidrát: 59,6 g, ebből cukrok: 10,3 g
zsírok: 0,4 g, ebből telített zsírsavak: 0,1 g
só: 1g, rost: 20,2 g
Adatok
Méret
125g
Cikkszám
5999885147571
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!