Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/334-6464

Gránátalma-acai gyümölcslé 1liter
Gránátalma-acai gyümölcslé 1liter
1 550 Ft

Gránátalma-acai gyümölcslé 1liter

Gránátalma-acai gyümölcslé
Két kontinens két kincse, egy üvegben
1 550 Ft
Részletek

Gránátalma-acai gyümölcslé
Két kontinens két kincse, egy üvegben


A gránátalma perzsa eredetű, mediterrán növény. Gyümölcse a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Irán), de mára már Európa földközi-tengeri területein is elterjedt. A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van.


Az acai bogyó hatalmas pálmákon nő az amazóniai esőerdőkben, és úgy néz ki akár egy jól megtermett kék szőlőszem, vagy lilás üveggolyó. Nemcsak rendkívül egészséges, de az íze is mennyei. Amíg nálunk és szerte világon csak az utóbbi évtizedben terjedt el a fogyasztása és felhasználása, addig Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják ezt a gyógyító hatásáról is ismert legendás bogyót.


Antioxidáns gyümölcslé


Mi más lenne egy gránátalmát és acai bogyót együttesen tartalmazó ital? Ma már nemcsak feltételezés, hanem tudományosan is bebizonyított, hogy a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcs a világon. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) pedig a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsök között emlegetik, több pozitív tulajdonsága mellett azért is, mert az egyik legmagasabb ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) értékkel rendelkező bogyós. Vagyis, az oxigéngyök elnyelő képessége, nagyon magas. Minél magasabb az ORAC érték, annál erősebb antioxidáns az adott gyümölcs, növény, vitamin, ásványi anyag. Ez azért nagyon fontos, mert szervezetünkben folyamatosan keletkeznek szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, gyorsítják az öregedési folyamatainkat és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk tehát az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.


Szuper és tökéletes együtt?


Igen, ezt mind tudja ez a gyümölcslé. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásai miatt, a gránátalma ma már szuperélelmiszernek számít. A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, napjainkban már laboratóriumi és klinikai vizsgálati eredmények sora is igazolja jótékony és rákmegelőző hatásait. Az apró kékeslila acairól pedig nem mást állítanak, mint azt, hogy a legtökéletesebb ételek egyike világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot. Rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében és ez a kis bogyó majdnem tökéletes aminosav összeállítást is tartalmaz. Az acai bogyónak baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága is van, ráadásul mindez a gránátalmáról is bebizonyított állítás.


Minden kortyot megköszön majd a szív és érrendszer


Ez a gyümölcslé- kombináció egy nemcsak ízletes, de egészséges választás is. A gránátalma fogyasztása kutatási eredmények szerint csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintet, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben és a vér koleszterin oxidációját is lenyomja. Képes az érfalakra már lerakódott plakkok méretét is csökkenteni. A gránátalma hígítja a vért, ragadósságát és az öregedéssel együtt járó vérrögképzési hajlamot is csökkenti, a szív és érrendszer védelmében tehát fogyasztásának óriási szerepe lehet. Az acai bogyók proantocianidin tartalma arányaiban pedig 10-30-szorosa a vörösborban mért, szívvédő hatásáról méltán elhíresült antocianidoknak.

Adatok
Cikkszám
0421