Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/334-6464

Daosin 60 tabletta Stada
Daosin 60 tabletta Stada
16 600 Ft

Daosin 60 tabletta Stada

DiAminoOxidáz tartalmú készítmény – Hisztamin érzékenyeknek ajánlott hisztamin tartalmú ételek fogyasztása esetén.

Szállitási idő
1 munkanap
16 600 Ft
Egységár: 277 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 332 Ft
Részletek

Hogyan működik a DAOSIN ?

A testünkből hiányzó DiAminoOxidáz (DAO) enzimet pótolja a DAOSIN tablettában meglevő, azzal azonos enzim, mely lebontja a hisztamint. A hisztamin mentes DAOSIN tabletta étkezés előtti elfogyasztásával a vékonybélben megnövekszik a DAO enzim mennyisége és a hisztamin lebontó képessége. Így meggyorsul a bélrendszerben a táplálékból bekerült, ingert kiváltó hisztamin feldolgozása.

Hogyan alkalmazzuk a DAOSIN tablettát ?
Felnőtteknek étkezés előtt 15 perccel- a táplálék hisztamin tartalmának megfelelően -, egy tablettát javasolt bevenni, kevés folyadékkal. Napi max. 3 x 1 db.

Ellenjavallat: terhesség, szoptatás, szívkoszorúér-betegség, instabil hipertónia, súlyos asztma!

Mi a hisztamin?

 A hisztamin az élő szövetekben jelen levő természetes anyag (biogén amin), melyet a szervezet maga is előállít, de élelmiszer természetes alkotójaként  is bekerülhet a szervezetbe. A hisztamin biológiai hírvivő anyagként sokféle funkciót tölt be. Idegrendszeri átvivőként többek között szabályozza az alvás-ébrenlét ritmust, az étvágyat, továbbá a tanulási képességet és a gondolkodási teljesítményt is.

 

Mely élelmiszerek tartalmaznak hisztamint?

 Különösen azok halmozhatnak fel nagyobb mennyiségű hisztamint vagy más biogén amint, melyek hosszabb érési vagy tárolási folyamaton estek át. Egy sor másik élelmiszer pedig úgynevezett hisztaminfelszabadító, melyek plusz hisztamint tesznek szabaddá. Például a következők:

  • alkohol, különösen a vörösbor, pezsgő
  • sajtok
  • tenger gyümölcsei, hal és halszószok,
  • füstölt húsok, mint pl. szalámi vagy szalonna
  • savanyú káposzta
  • különféle zöldségek, pl. paradicsom, spenót, padlizsán
  • különféle gyümölcsök, pl eper, ananász, banán

 Különösen megemelheti a szervezet hisztamintartalmát a hisztamintartalmú ételek, pl. alkohol és sajt együttes fogyasztása.

 

Hogyan kell alkalmazni a Daosin®-t?

 Fontos figyelmeztetés: a Daosin®-t feltétlenül a hisztamintartalmú ételek fogyasztása előtt kell bevenni, (ideális esetben 15 perccel előbb), hogy a tabletta szétessen és a DAO rendelkezésre álljon.

Vegye be a Daosin®-t 15 perccel a a hisztamintartalmú ételek fogyasztása előtt kevés vízzel. A maximális napi adag 3 tabletta (ez napi 3-szori étkezésnek felel meg).

A tabletát nem szabad szétrágni, hanem egészben kell lenyelni, hogy a gyomron károsodás nélkül áthaladva jusson a vékonybélbe. Nem kell szétharapni vagy rágni.

 Ha rendszeresen fogyaszt gyógyszert, beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével, hogy van-e ezekben olyan összetevő, mely a táplálékkal bevitt hisztamin lebontását csökkenti.

 

Mi a Daosin® fő összetevője?

Hisztaminmentes fehérjekivonatot tartalmaz (mely természetes DiAminoOxidáz tartalmú)

 Egyéb összetevők: tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz, maltodextrin, savanyúság szabályozó nátrium-foszfát, emulgeátor: keresztkötött karboximetilcellulóz, bevonóanyag: sellak, sertésvese fehérjekivonat, tapadásgátló szilícium-dioxid, bevonóanyag hidroxipropilmetil-cellulóz, savanyúságszabályozó kalcium-karbonát, tapadásgátló magnéziumsó élelmi zsírsavakból, növényi zsír (keményített kókuszzsír), stabilizátor polidextróz, tapadásgátló talkum

 

Összetevő 1 tablettában* 3 tablettában**
Fehérjekivonat sertésveséből 4,2mg 12,6mg
ebből DiAminoOxidáz 0,3mg 0,9mg

* egy hisztamintartalmú étkezésnek felel meg

**három hisztamintartalmú étkezésnek felel meg

Adatok
Cikkszám
523386